כל עסק המחזיק ברשותו רעלים שונים, חיים להיות מוסמך לכך ולקבל את האישורים הדרושים. אין היתר לחברה לשכור ולהעביר רעלים לשום גורם וכן אסור לה לקנות ובטח שלא להחזיק בהם, אם אין לה היתר רעלים.
מהו היתר מרעלים?
על פי אתר סייפטי און הדרכות בטיחות, חוק היתר רעלים אוסר בעצם החזקה של כל סוג רעל בבתי עסק ומתי חרושת אלא אם קיבלו עליהם את האישורים הנחוצים לכך.
חוק חומרים מסוכנים מחייב בעצם את כל העוסק בחומר מסוכן, אם זה בתי חרושת או אפילו חברות קטנות המחזיקות החומרים כאלה משלל סיבות, לקבל היתר מרעלים מהמשרד להגנת הסביבה. המשרד מעניק היתר רעלים לאחר בדיקה, ביקור באתר המפעל וערכת סיכונים.
כיצד ניתן להשיג היתר רעלים?
עסק וכל חברה או מפעל שמעוניין לקבל היתר רעלים, צריך למלא בקשה להיתר זה כדי לקנות או למכור רעלים לצרכים שונים.
באתר של המשרד לאיכות הסביבה ניתן למצא טפסים שונים כדי לקבל את ההיתרים לכך. סוגי החומרים המסוכנים המעורבים, כוללים מספר זיהוי של החומר, וכן סיכון פוטנציאלי הטמון בו. על החברה להיות ערה למוכנות לשעת חירום ועוד.
כמות חומרים מסוכנים המותרים להחזקה
לאחר הגשת הבקשה ותשלום האגרה במשרד לאיכות הסביבה, נציג ממשרד לאיכות הסביבה יבקר באתר או במפעל המבקש את ההיתר. אם הבכיר יגלה שהמפעל עומד בתנאים הנדרשים, יינתן היתר. כל חריגה מהכללים, מהווים סכנה לציבור ויכולים לגרור בעיות רבות לחברה.
תוקף היתר הרעלים עשוי להשתנות. בדרך כלל הוא ניתן בין שנה לשלוש שנים, תלוי בסוג ובכמות החומר, ורמת הסיכון של המפעל. בעלי היתרים מסווגים לשלוש קטגוריות סיכון: איי, בי וסי – על פי פרמטרים שונים שהגדיר המשרד לאיכות הסביבה.
קראו גם על: ארגונומיה באתר SAFETY ON