מקרה של הכשת נחש עלול להסתיים בבית חולים ואף במוות, ולכן מומלץ להכיר את כללי ההתנהגות הנדרשים כדי לצמצם את הנזק למינימום. הכשה כזאת עשויה להתרחש בשדה פתוח או בחצר ביתית וגם בגינה הפרטית שלכם. הנחש אמנם אינו נחשב לחיה תוקפנית אבל זיהויו גורר לעתים תגובות אגרסיביות של בני האדם, אשר מנסים להתקרב אליו בכוח ולפגוע בו, ואז נופלים קורבן להכשה שהיא מבחינת הנחש פעולה של מגננה. ההכשה עלוהל לפגוע בילדים או במבוגרים והיא תמיד גוררת בהלה רבה ולעתים גם תגובות מוטעות אשר רק מחמירות את המצב. שמירה על כללי זהירות תסייע לכם לצמצם את הנזק שנגרם לפני הופעת הסיוע הרפואי, אשר חובה להזעיק מיד.
מיתוסים מוטעים ומסוכנים
אז מה עושים לאחר הכשת נחש?במקרה של הכשת נחש יש צורך בתוגבה מהירה לפי כללי הזהירות ובראש ובראשונה בהזמנת סיוע רפואי באמצעות מוקד 101. עד שהסייוע יגיע אסור לאבד עשתונות וגם לא לנקוט בפעולות שעלולות להחמיר מאוד את מצב המוכש. צריך להיזהר ממגע עם האזור המוכש, לא לקרר אותו ולא להשתמש בחוסם עורקים. כמו כן אסור לנסות ל/שפר את מצב רוחו של המוכש באמצעות מזון או משקאות. במקרה הזה העידוד אינו מתאים. כמו כן אין למצוץ את הארס או לחתוך את מקום ההכשה.
הפעולות הנכונות
לפני שהסיוע הרפואי מגיע, כדאי להרגיע את הנפגע ככל האפשר, לשטוף את אזור ההכשה במים וסבון וגם להסיר בגדים מהאיבר המוקש. המקום הפגוע צריך להישאר במנוחה ולא לזוז עד שהסיוע הרפואי יגיע. כמו כן כדאי להתקשר ללוכד נחשים לצורך זיהוי ולכידת הנחש. המידע על הנחש יסייע לטיפול בנפגע ולהערכת הנזק הפוטנציאלי.