כל עסק אשר רוכש מוצר מסוים, חייב שאותו מוצר יעמוד בתנאי איכות אשר נקבעים לו, זאת על מנת שהוא יוכל להפעיל אותם ולהשתמש בהם. ללא אותם מדדי איכות, הרי סביר להניח שלא יהיה ניתן לעבוד עם מדדים אלו, בין היתר בגלל שאותו עסק עלול שלא לקבל אישור לכך, זה עלול להיות בעייתי ומסוכן.
דוגמא טובה לכך אנחנו יכולים למצוא כשאנחנו קונים לעסק שלנו דודי קיטור, כאלה שמאפשרים לנו לבצע תהליכי חימום וכן תהליכי שריפת שמן במידת הצורך. לכל דוד כזה אשר נמצא בשוק, נקבעים תנאי איכות שונים. התנאים נקבעים על פי בדיקות מקיפות שנערכות במבחנים אובייקטיבים ורק לאחר מכן ניתן לקבוע מה בדיוק איכותו של אותו דוד.
בין היתר נבדקים במסגרת אותם מבדקים, תנאי הבידוד, תנאי הניצול, סוגי החימום והקירור, עובי הצינורות, תנאי העמידות של הדוד, אופי לחץ העבודה שהדוד יוצר, משך זמן מדף ועוד. על כל זה יש כמובן להוסיף את סוג ואיכות העבודה של הדוד.
בתור בעל עסק אנחנו נרצה לקנות את המוצר הטוב ביותר, מן הסתם, אך נרצה לעשות זאת בהתאם ליכולות הכלכליות שעומדות לרשותנו. ייתכן ויהיו מצבים בהם אנחנו נוכל גם להסכים לרכישת דודי קיטור בתנאי איכות פחות אופטימאליים מאשר עסקים אחרים, מתוך הבנה שאנחנו לא צריכים מוצרים מורכבים יותר.
צריך לומר, במקרים רבים מדדי האיכות נקבעים על פי גורם כמו מכון התקנים, זאת מתוך כוונה שהתעשייה לא תרכוש ותשתמש בדוודים שאינם עומדים בתקן המוכר, דבר שיכול להוות סכנה, הן בתהליך השימוש והן בתוצאה הסופית של התהליך. לכן אנחנו נגלה שעלינו לעמוד בתקנים מסוימים בשביל שנוכל להשתמש באותם דוודים.
לסיכום, אם אנחנו רוצים ליהנות מדודי קיטור איכותיים, כאלה אשר ישרתו אותנו לאורך זמן, אנחנו צריכים לרכוש אך ורק דוודים במקומות מוכרים, במקומות אשר יכולים לספק לנו את תנאי האיכות הטובים ביותר כפי שנדרש מאיתנו. אפילו אם המחיר הוא גבוה באופן יחסי לדוודים אחרים שאינם עומדים בתנאי האיכות שאנחנו אמורים לעמוד בהם.