היתר זה ניתן לבעלים של בניין או מבנה המנוגדים לחוק הבנייה בעיר. היא מאפשרת להם להמשיך לבנות מבלי שייקנסו על ההפרות. ההיתר ניתן על ידי משרד המבנים ותקופתו של עד עשר שנים. ניתן לחדשו לעשר שנים נוספות במידת הצורך. היתר להפרות בנייה הוא חוק בחלק מתחומי שיפוט המאפשר לממשלה לבדוק או להעמיד לדין פרויקטי בנייה לפני השלמתם. חוק ההיתר להפרות בנייה נוצר כתגובה לשפל הגדול ולקריסת שוק הדיור. מטרת חוק זה היא לוודא שיש מספיק זמן לבדיקות ואישורים לפני תחילת הבנייה. כדאי לקרוא מידע נוסף בנושא היתר לחריגות בנייה באתר לבנות בשקט.
איך מקבלים היתר לחריגות בנייה?
חוקי ההיתר להפרות בנייה הועברו במדינות שונות ברחבי ישראל אך ישנן דרישות שונות בהתאם למקום מגוריכם. היתר בגין עבירות בניה הינו מסמך שניתן על ידי עירייה, המאפשר לבעל הנכס לבצע פעולות בניה ללא כל הפרעה. ההיתר ניתן לרוב לאחר שבעל הנכס הגיש בקשה ושילם אגרה. ההיתר ימשך בדרך כלל שנה אחת או עד לסיום פרויקט הבנייה, המוקדם מביניהם.
נקודות חשובות בנושא הזה
ההיתר בגין עבירות בניה הינו היתר מנהלי המאפשר הקמת בניין ללא צורך בהיתר בניה. הוא מונפק על ידי העיר או המחוז בו תתבצע הבנייה, והוא תקף לתקופה של שנה. ניתן לחדש את ההיתר מדי שנה. ההיתר להפרות בניה הינו סוג של היתר המאפשר למחזיק לבצע עבודות בניה ללא קבלת היתר בניה.
ההיתר בגין עבירות בניה מהווה כלי חשוב ליזמים וקבלנים, אשר צריכים לבצע עבודות בניה ללא היתרי בניה. הדבר נכון במיוחד במקרים בהם הפרויקט מצריך סוג עבודה מיוחד, כגון הריסת בניין ישן או התקנת שירותים חדשים כמו היתר בנייה לבריכות שחייה. ההיתר להפרות בנייה עשוי להינתן גם כאשר יש חשש לבטיחות הציבור או סוגיות סביבתיות שיש לטפל בהן לפני מתן היתר.