במידה והרכב שלכם היה מעורב בתאונת דרכים או שניזוק מפגעי סביבה כמו רוחות עזות, גשמים וכדומה, תוכלו במקרים רבים לקבל החזרים מחברת הביטוח על ידי הגשת תביעה. הגשת התביעה צריכה להיעשות בחוכמה ובמקצועיות וכאן נכנס תפקידו של שמאי הרכב לתמונה.
תפקידו של שמאי רכב הוא לבצע בדיקה אובייקטיבית ומקיפה לכלי רכב אשר היה מעורב בתאונת דרכים או שניזוק מנזקי סביבה. באמצעות בדיקת השמאי, ניתן לבדוק מהו שווי הנזק שנגרם וכך לקבוע מהם גובה הפיצויים שניתן לדרוש על הנזק.
אז לאילו פרמטרים מתייחס השמאי בזמן בדיקת הרכב? אילו פעולות הוא מבצע בזמן בדיקת הרכב? כיצד הוא קובע את שווי הנזק שנגרם? על שאלות אלה ועוד, תשובות במאמר שלפניכם:
הוא מבצע בדיקת רכב מקיפה
שמאי הרכב עורך לרכב בדיקה מקיפה ומדוקדקת. מה שאומר שהוא בודק היטב את כל החלקים שלו, גם הפנימיים – הגה, מושבים, וכדומה וגם את החלקים החיצוניים, כמו השלדה, הפנסים, השמשות, הצמיגים ועוד. כמו כן, הוא מבצע בדיקה גם לחלקים שאינם נראים לעין כגון מיכל הסולר, מיכל השמן והמנוע.
הוא נותן הערכת מחיר על הרכב
לאחר סיום הבדיקה, מנפיק השמאי דו"ח מסודר ומקיף ובו הוא מפרט את כל הנזקים שהוא גילה ברכב. השמאי גם כותב חוות דעת מקצועית לגבי גובה הפיצויים שאמור בעל הרכב לקבל בהתאם לשווי הכספי של הרכב שלו. ההערכה הכספית נמדדת על פי מחירו של הרכב בשוק, מחיר שנקבע על פי מספר השנים בהן הרכב נמצא על הכביש, על פי מספר הקילומטרים שהוא נסע ועוד.
הוא קובע האם לאשר תיקון נזקים
נקודה נוספת שהשמאי מתייחס אליה בזמן בדיקת הרכב היא, האם ניתן לתקן את הנזקים שקיימים ברכב. במידה והנזקים אינם רבים ויש צורך רק בהחלפת חלקים או בביצוע פחחות לרכב, הוא יחליט על סכום מסוים שחברת הביטוח צריכה לשלם עבור התיקון. אך במידה והרכב ניזוק בערך שעולה על 60% מערכו, יכול שמאי רכב פרטי להכריז עליו כטוטאל לוס ולחייב את חברת הביטוח לתת לבעל הרכב סכום כסף לפי שוויו של הרכב.