כיצד תדעו שכאשר מציעים לכם דלת פנים זולה – המחיר באמת משתלם ולא מגלם בתוכו תמורה שתתאכזבו ממנה? במאמר זה תוכלו ללמוד כיצד לבדוק דלת פנים באופן מעשי ולהחליט על פי המחיר שמוצע לכם. דלת פנים איכותית צריכה להצטיין במספר נושאים: עמידות פיזית, אקוסטיקה, בידוד תרמי ובעלת כושר-חסינות על פי הזמנת הלקוח. חסינת אש או מוגנת רטיבות.
מהי עמידות פיזית של דלת פנים?
עמידות פיזית היא פרמטר שבא לשאול שאלה פשוטה: מה יקרה לברגים של ידית הדלת בעוד שנה? בעוד 5 שנים? אם התשובה היא "הידית תרקוד" סימן שהם חוררו את הדלת מבפנים ללא אפשרות חיזוק. זה מעיד על כך שמדובר בחומר פריך. זאת, בעוד שאם הם יישארו חזקים בתוך הדלת, המשמעות היא שמדובר בחומר חזק ואיכותי. זה בדיוק ההבדל בין דלת WPC (פסולת עץ) לבין דלת פולימרית מלאה (PVC). בדלת PVC העמידות הפיזית של הידיות והברגים שלכם מובטחת, ולהרבה מאד שנים.
אלו בידודים חשוב שיהיו בדלת?
אקוסטיקה – היכולת ליהנות מאיטום רעשים כאשר סוגרים את הדלת. הדבר נכון גם כאשר אתם בחוץ וגם כאשר אתם בתוך אותו חדר.
בידוד תרמי – הבטוחה שאם תסגרו את הדלת, היא תגן עליכם מקור וחום של מזגנים וחלונות פתוחים מהחדר הסמוך.
בעוד עמידות פיזית תלויה בחומר הייצור של הדלת, הבידודים תלויים בחומר המילוי. מילוי קרטון אינו מספק אותם כלל ועיקר, אך מילוי פלקסבורד או פוליסטרן מוקצף (קלקר) כן. בפרק הבא נלמד מהם ההבדלים הדקים ביניהם.
חסינות אש או חסינות מים?
שאלה זו עומדת לפתחו של הלקוח. דלת לחדר אמבטיה צריכה להיות חסינת מים, ודלת של מרפסת שמש שפונה לקו הזריחה צריכה להיות חסינת אש. בשביל חסינות אש יש לבחור מילוי פלקסבורד, ובשביל חסינות מים יש לבחור מילוי קלקר.
מהן הדרכים להשיג את הדלתות האיכותיות במחירי מבצע?
זה לא סוד שדלת פולימר מלאה, עם פלקסבורד או קלקר כחומרי מילוי היא דלת שעולה כסף, ולא מעט ממנו. בשונה מכך, דלת מפסולת עץ, עם מילוי קרטון תעלה בזיל הזול אך תתאים פחות לסביבת מגורים ושינויי טמפרטורה. הדרך להשיג דלת פולימר ומילוי איכותי במחיר טוב היא באמצעות מעקב אחרי דפי מבצעים של חנות דלתות, או תזמון הקנייה למועדים מיוחדים כמו חגים, תחילת או סוף שנה, בלאק פריידי, וכד'. במועדים אלו קיים סיכוי גדול למצוא עבור דלתות פנים מבצעים ברי-קיימא במחיר הרכישה הסופי.